Malbaratament alimentari + mini tutorial

(castellano debajo)
El malbaratament alimentari és un tema que ens ha de preocupar molt, perquè avui en dia són molts els aliments que encara es podrien consumir i van a parar a les escombraries.

Alguns……, molts !!
Als mercats i grans centres comercials. Fruites i verdures que no tenen un aspecte “bonic per ser venut” van a parar a les escombraries, quan és un aliment que es pot menjar perfectament, potser només és més petit, és més marró o li hem de treure una petita part .

Vem anar a un mercat i vem demanar que si ens podien donar la fruita i verdura que havien de llençar aquell dia. Va ser un treball de sensibilització per nosaltres doncs van ser vàries caixes, amb aliments que molts van anar a parar a les nostres neveres. Us puc dir que vaig fer licuat de poma dorant molts dies.

(cast) El derroche alimentario es un tema que nos tiene que preocupar  porque hoy en día son muchos los alimentos que todavía se podrían consumir y van a parar a la basura.

Algunos……, demasiados !!
En mercados y grandes centros comerciales, frutas y verduras que no tienen un aspecto “bonito para ser vendido” van a parar a la basura, cuando es un alimento que se puede comer perfectamente, quizás sólo es más pequeño, es más marrón o le tenemos que sacar una pequeña parte .

Fuimos a un mercado y pedimos si nos podían dar la fruta y verdura que tenían que tirar aquel día. Fue un trabajo de sensibilización para nosotros pues había varias cajas, con alimentos que muchos fueron a parar a nuestras neveras. Os puedo decir que hice licuado de manzana muchos días.

El cas és que per explicar-ho a la gent vem aprofitar trossos de fruita i verdura trencats per fer un taller d’estampació.

Aquesta és la idea que us volem donar. Us fabriqueu uns banderins amb fulls i un pal de pinxo, i amb pintura de colors estampeu les formes que volgueu. Alguns aliments per si mateixos ja tenen forma interessant, com la carxofa que pot ser una flor.

D´altres com la patata o la poma li podem donar una forma amb un cutter.

(cast) El caso es que para explicarlo a la gente hemos utilizado trozos de fruta y verdura rotos para hacer un taller de estampación.

Esta es la idea que os queremos dar. Os fabricáis unos banderines  con hojas y un palo de madera, y con pintura de colores estampáis las formas que más os gusten. Algunos alimentos por sí mismos ya tienen forma interesante, como la alcachofa que puede ser una flor.

Otras como la patata o la manzana le podemos dar forma con una cuchilla (pide ayuda a un adulto).

Esperem veure com heu experimentat vosaltres, si voleu compartir-nos les imatges.

Bona feina crafters !!!!

((cast) Esperamos ver cómo habéis experimentado vosotros. Si queréis compartir nos enviáis fotografías.

Buen trabajo crafters !!!!

(estampación con alcachofas)

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *